​Boji se letenja: Hrvat kopnenim putem prešao 7000 km kako bi zaigrao Ligu prvaka

Više od 7000 kilometara automobilom, autobusom i vlakom proputovat će igrač futsalskog kluba Novog vremena Apfel Duje Bajrušović (34) kako bi odigrao turnir elitne runde Lige prvaka, piše 24sata.

Strah od letenja bio je jači od želje za nastupom u Lisabonu pa je Duje posegnuo za rezervnom varijantom. Već u nedjelju rano ujutro krenuo je autom prema Ljubljani, gdje se ukrcao u autobus za Karlsruhe, a odatle vlakovima, najprije do Pariza, potom do granice Španjolske i Portugala i sve do Lisabona, gdje je stigao jučer ujutro, kao prethodnik ostatku momčadi koja u portugalsku prijestolnicu stiže avionom.

– Strah me letenja i to je bila jedina opcija da zaigram na turniru, a turnir se ne propušta, makar morao proputovati pola Europe – rekao je Duje za 24sata.

– Put je bio dosta naporan, ali do turnira imam dva dana odmora da se naspavam. Vjerujem da će sve biti u redu – kaže

Na put preko pola Europe, sve do krajnjeg zapada kontinenta, s Bajrušovićem je bio i klupski djelatnik Marinko Batur kako bi mu pravio društvo i pomogao. Vrijeme su kratili kartama, gledanjem filmova, odmaranjem…

– Spavali smo koliko smo mogli u autobusu i vlaku, a za zadnji dio puta, od španjolske granice do Lisabona, imali smo spavaća kola, to je bio lakši dio puta. I s hranom smo se snalazili, jeli po putu, a kod presjedanja iskoristili priliku za normalan obrok i popunu zaliha.

Makarane u Lisabonu čekaju ogledi sa stalnim sudionicima završnice Lige prvaka, domaćim Sportingom i Benficom te ruskim Sibirjakom. Ako se uspješno okončaju pregovori organizatora turnira i HNTV-a, susreti će se moći pratiti putem malih ekrana. Samo prvoplasirana momčad na turniru izborit će završni turnir četiri najbolje momčadi Europe.

– Dva domaća kluba su u prednosti, favoriti su za prolaz, no mi ćemo dati sve od sebe da im pomrsimo račune. Nećemo se predati – zaključuje Bajrušović, koji će nakon odigranog turnira istim putem natrag.