​Hrvatska ostaje bez izbornika? Kinezi Daliću nude ugovor težak čak 30 milijuna eura!

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić navodno na stolu ima bogatu ponudu iz Kine i još se ne zna hoće li je prihvatiti, pišu Sportske novosti.

Tvrde da jedan tamošnji prvoligaš nudi Daliću trogodišnji ugovor vrijedan 30 milijuna eura.

Izbornik je javno objavio da namjerava voditi reprezentaciju do Eura 2020., a kako je riječ o astronomskoj cifri uvijek postoji mogućnost da promijeni mišljenje.

Međutim, teško je o tome nagađati, a i izbornik će uskoro imati priliku sam o tome progovoriti jer Vatrene već za tjedan dana čeka ogled s Engleskom u Ligi nacija.

U međuvremenu, Sportske su iznijele i neke detalje ponude. Kinezi su mu navodno ponudili osam milijuna eura po sezoni, a prva bi mu rata sjela na račun pet dana nakon potpisa ugovora. Također, imao bi budžet od milijun eura godišnje da dovede u stručni stožer koga želi, ali i bogate bonuse.

Dakle, u prvoj sezoni mu za naslov prvaka nude dva milijuna eura, za Kup 1,5 milijuna, a za drugo mjesto u prvenstvu pola milijuna eura. Ne treba zaboraviti i da bi se nagrade povećavale iz godine u godinu.

Dalić je nedavno u izboru Fife odabran među tri najbolja trenera što je zaslužio drugim mjestom Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.