​Izviđač u prvom kolu SEHA lige dočekuje Meshkov, kapetan Čutura najavio bespoštednu borbu

Nova sezona rukometne SEHA lige kreće sutra, a predstavnik Bosne i Hercegovine, RK Izviđač Central Osiguranje svoju utakmicu igra u srijedu protiv Meshkova iz Bresta. Povodom toga danas je organizirana konferencija za medije kojima su na raspolaganju bili: trener Mario Bjeliš, kapetan Josip Čutura i vratar Josip Kvesić.

Meshkov je iskusna ekipa koja godinama igra i Ligu prvaka. Prošle godine sudjelovali su i na Final 4 SEHA lige, a njihove snage svjestan je i novi trener Izviđača, Mario Bjeliš.

“Mi smo znali kad smo upali u tu ligu da nas čekaju ovako teški protivnici koji igraju Ligu prvaka. Očekujemo jakog protivnika koji se pojačao u odnosu na prošlu sezonu i spremamo se što možemo bolje da im se suprostavimo. Svjesni smo da je otišlo, ja mislim deset igrača u odnosu na lani i da imamo mladu ekipu. Svjesni smo i što nam fali, koja nam pojačanja fale pa ćemo vidjeti. Uglavnom ćemo se boriti od prve do zadnje sekunde, pa ćemo vidjeti što će to donijeti”, rekao je Bjeliš.

Nakon odlaska Davida Mandića, kao novi kapetan kluba izabran je Josip Čutura.

“Dosta se promijenila momčad u odnosu na prošlu godinu, ostalo je nas četiri-pet starih igrača,a tu su i juniori. Ekipa je spremna, dobro smo odradili pripreme i visinske i taktičke i psihičke tako da jedva čekamo SEHA ligu. Dat ćemo svi, evo prvi ja kao kapetan 100 posto od sebe”, istaknuo je kapetan Izviđača.

Izviđač je u odnosu na prošlu sezonu doživio velike promjene. Otišla su Josip Šarac, David Mandić, Božidar Leković, Marko Ivanković, Mateo Rodin, Ivan Budalić, Ivo Mišković, Kristijan Jarak, Luka Vučić, a došli su Vedran Delić, Martino Kordić, Goran Anđelić, Dragan Šoljić (Zrinjski), Duje Maretić (Split), Amir Muhovic (Bosna Sarajevo). Prvoj momčadi priključen je i veći broj igrača iz juniorskog pogona. Jedan od rijetkih koji je uz Čuturu ostao u klubu je vratar Josip Kvesić.

“U srijedu nas čeka jak protivnik koji igra Ligu prvaka i mislim da o njima nemamo šta puno pričati. Mi imamo dosta novu ekipu tako da ni mi ne znamo koliko možemo, ali možemo garantirati da ćemo dati 100 posto od sebe pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat”, zaključio je Kvesić.

Utakmica između Izviđača i Meshkova na rasporedu je u srijedu u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Ljubuški .