Pravo ljudski film: Produžen rok prijava za projekt Hoćeš kod mene? u Doboju, Čapljini, Jajcu i Kiseljaku

Ako volite film ili strip i imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku? Onda znajte da imate još samo dva dana da se prijavite na Hoćeš kod mene? – umjetnički laboratorij filma i stripa koji organizira Pravo Ljudski Film Festival u sklopu svog programa Zumiraj prava za mlade. Čekamo 20 mladih kreativaca spremnih da se upuste u jednogodišnju avanturu koja će ih uvesti u svijet filma i stripa, upoznati s filmskim i strip umjetnicima, omogućiti im da razmijene znanja, iskustva i simpatije u polju filma i stripa i zajedno stječu životna iskustva, gradeći istovremenu jedinstvenu platformu za kreativno izražavanje. Prethodno iskustvo nije neophodno!

Projekt obuhvata petodnevne radionice filma i stripa koje će se održati u jednom od projektnih gradova iz kojih sudionici dolaze, kao i u jednom od ostalih spomenutih gradova. Sudionici će pritom biti smješteni kod svojih vršnjaka, odnosno sudionici/ce iz grada u kojem se održava radionica, a zauzvrat će u svom domu i gradu ugostiti drugog sudionika/cu. Sve troškove učešća (smještaj u Sarajevu, putovanje i hrana) snose organizatori. Obitelji u kojima sudionici/ce budu smješteni će dobiti novčanu naknadu za troškove.

Prva zajednička aktivnost će biti učešće na Zumiraj prava festivalu za mlade u okviru 12. Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu u periodu od 10. do 13. studenog 2017. godine.
Prijaviti se možete ako:
– Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku;
– Želite učiti i dobiti praktične vještine o filmu i stripu;
– Želite putovati u jedan od projektnih gradova i ugostiti jednog/u vršnjaka/ vršnjakinju u svom domu na 5 dana tijekom proljeća 2018. godine.

Prijavljujete se putem ovog formulara, a potrebno je da pošaljete i svoj crtež, ako crtate ili svoju omiljenu sliku (sliku koju ste napravili, sliku tvog omiljenog slikara/icu, ili vizualni rad nekoga koga znate ili ne znate, itd.). Opišite što vidite na slici koju ste nam poslali, ali i ono što ne vidite. Ispričajte priču koju vam vaša omiljena slika govori.

Prijave šaljete na adresu apliciram@pravoljudski.org. Produženi rok za prijavu je 22.10.2017.

Hoćeš kod mene? se organizira uz podršku Američke ambasade u BiH. Za više informacija i eventualna pitanja pišete na apliciram@pravoljudski.org