Kolnici u BiH pretežno mokri

BiHAMK je u srijedu izvijestio da su kolnici u BiH pretežno mokri. Savjetuje se opreznija vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, moguće su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Zbog uklanjanja eksplozivnog sredstva zaostalog iz rata ispod mosta na rijeci Sani u Bosanskom Novom, u srijedu od 16 do 18:30 sati doći će do obustave prometa na dionicama magistralnih puteva M-4 i M-14 Prijedor-Bosanski Novi-Bihać koje prolaze kroz Bosanski Novi.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, promet teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila proetuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U srijedu počinju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega će na ovoj dionici doći do obustave prometa. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Za srijedu je najavljen i početak radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-445 Podlugovi-Lješevo, zbog čega će vozila prometovati usporeno od 7 do 19 sati.

Sanacijski radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na ovim dionicama prometuje se sporije uz obvezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor.