Gasol na pragu Hornetsa, Lakersi doveli šutera

Usprkos velikom interesu Toronto Raptorsa, čini se kako je Marc Gasol blizu prelaska u Charlotte Hornetse.

Pisali smo o odbijenoj ponudi Grizzliesa za Marca Gasola i Mikea Conleyja, no te je bila tek jedna od mogućnosti za Memphis koji prije kraja prijelaznog roka u četvrtak želi transferirati Gasola koji je čitavu karijeru proveo u Grizzliesima.

Naime, višestruki NBA mediji proklamirali su visok stupanj napredovanja u pregovorima s Charlotte Hornetsima koji pod svaku cijenu žele dovesti 34-godišnjeg Gasola, zbog novonastale situacije, španjolski veteran nije zaigrao u SLAVLJU njegove momčadi protiv Minnesote. Španjolac je stigao u Memphis 2008. godine kao dio paketa igrača koji je poslao njegovog starijeg brata Paua u Los Angeles Lakerse. U dresu Grizzliesa tri puta biran je na All Star utakmicu, bio je najbolji obrambeni igrač lige 2013. godine, a ove sezone u prosjeku postiže 15.7 poena, 8.6 skokova i 4.7 asistencije.

U čitavoj priči oko Anthonyja Davsa, Los Angeles Lakersi doveli su šutera. U manjem tradeu s Detroit Pistonsima osigurali su šutersko pojačanje koje su tražili proteklih mjesec dana. Spominjao se čak i Bojan Bogdanović, zatim Wayne Ellington i mnogi drugi, no izbor je pao na Reggija Bullocka koji stiže iz Detroita u kojem je proveo protekle tri godine. Inače, već je bio stanovnik Staples Centra, prve dvije godine karijere nosio je dres Clippersa. Lakersi će u Detroit poslati ukrajinskog novaka Sviatoslava Mykhailiuka i pick drugog kruga drafta.