29 milijuna eura zajma za zapošljavanje u Federaciji

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o zajmu za Projekt podrške zapošljavanju između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj vrijedan 50 milijuna eura.

Od ovih sredstava Federaciji BiH će biti alocirano 29 milijuna eura, a Republici Srpskoj 21 milijun. Cilj projekta je povećavanje zaposlenosti u privatnom sektoru nezaposlenih koji su evidentirani kod javnih službi.

Vijeće očekuje se da bi realizacijom ovog projekta oko 33 tisuće nezaposlenih moglo naći posao, od toga više od osam tisuća mladih.

“Provođenjem ovog projekta nezaposlenima, u prvom redu mladim i ranjivima kategorijama koji aktivno traže posao, želi se pomoći da steknu vještine i znanja potrebna za rad u privatnom sektoru. Projekt će pomoći javnim službama za zapošljavanje da bolje naprave profile svojih korisnika koji aktivno traže posao, a poslodavcima da ostvare bolje kontakte i komunikaciju na tržištu rada”, navodi se u priopćenju Vijeća ministara.

Razdoblje otplate je 32 godine, uključujući sedam godina grace razdoblja, a datum zatvaranja ovog projekta je 1. listopada 2021. godine.

Opširnije u Dnevniku večeras u 19 sati.