5 zamjena za omekšivač uz koje će rublje biti tako mekano

Želite li da vam odjeća bude mekana bez dodavanja omekšivača rublja, probajte alternativne pomagače uz koje će oprano rublje biti meko i podatno.

1. Dodajte pola šalice sode bikarbone u čašu vode te dobiveni sadržaj dodajte u pretinac za omekšivač. Možda odjeća neće mirisati onoliko intenzivno koliko ste navikli, ali će zato biti izuzetno mekana budući da soda bikarbona najbolje od svih sastojaka omekšava vodu.

2. Neki ljudi umjesto omekšivača u sušilicu rublja ubacuju teniske ili ostale gumene loptice. Ova metoda nije osobito omiljena jer može stvoriti probleme kod osoba alergičnih na lateks te osim toga nije najbolje rješenje za osjetljive komade odjeće. Međutim, ako nemate problema s ovim, slobodno isprobajte i ovu varijantu.

3. Dodavanje čaše vinskog octa u odjeljak za omekšivač omekšat će odjeću i osvježiti je mirisom, iako to neće biti učinkovito u onoj mjeri kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom.
Ova je metoda alternativnog omekšavanja rublja definitivno najpopularnija. Ne trebate se bojati mirisa octa jer on u potpunosti nestaje prilikom pranja. Također mu možete dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

4. Jedna od neobičnijih metoda je ubacivanje malene kuglice izrađene od aluminijske folije u sušilicu za rublje, ali njih treba izbjegavati kod osjetljive odjeće.

5. Naravno, uvijek se možete odlučiti za omekšivače rublja na prirodnoj bazi koje možete pronaći u velikoj većini bolje opremljenih trgovina zdrave prehrane i drugih potrepština za domaćinstvo prirodnog podrijetla.