5 znakova da će vaše prijateljstvo trajati zauvijek

Najbolja i najdublja prijateljstva preživjet će sva potencijalno teška životna iskustva. U nastavku pogledajte koji znakovi pokazuju da imate prijateljicu ili prijatelja za cijeli život:

1. Uvijek ste iskreni jedno prema drugome. Bez obzira na sve, uvijek ćete reći ono što mislite, otvoreno izraziti svoje osjećaje i stavove, podijeliti iskrena razmišljanja. Ništa drugo za vas nije opcija i tako ste izgradili prijateljstvo puno međusobnog povjerenja.

2. Uvažavate međusobne različitosti. Ne doživljavate ih kao nešto što vas udaljava nego u tome vidite priliku da nešto naučite jedno od drugog. Od razlika u osobnosti do razlika u stavovima –
uvažavate sve.

3. Čak je i tišina između vas “ugodna”. Ponekad nam se ne da razgovarati s nikim, ali jednostavno svoju prijateljicu ili prijatelja želimo imati uz sebe. Nije vam problem zajedno sjediti na kavi i jednostavno uživati u miru i tišini dok vam se misli ne pročiste dovoljno da se vratite dugim razgovorima. Nikada vam nije neugodno u takvom trenutku jer se veselite svakoj prilici koju možete provesti zajedno, bez obzira na raspoloženje.

4. Razumijete da duga razdvojenost ne znači kraj prijateljstva. Život nas može odvesti u različite gradove i na druge kontinente ili nas pak svakodnevne obaveze i radno vrijeme odvoje od prijatelja. Međutim, bez obzira na to koliko vremena prođe, vama je svaki susret isti i razumijete se kao da se razdvojenost nikada nije ni dogodila.

5. Ne plašite se neslaganja. Čak se ni s najboljom prijateljicom ili prijateljem ne možete uvijek slagati u svemu, ali vi to ne doživljavate kao problem. Neslaganja su sastavni dio života i dogode se svakome. Važno je ne dopustiti da ona naštete prijateljstvu. Vi imate puno razumijevanja jedno za drugo i znate da se to vama ne može dogoditi.