Raspudić o Mostaru: “I oporba je dio lošeg projekta”

Kako bi prisilili vladajuće da se dogovore, oporbene stranke u Gradskom vijeću Mostara, SDP BiH, Demokratska fronta, Savez za BiH i HDZ 1990, organiziraju građansku tribinu u četvrtak. Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak, 11. kolovoza poručili su kako je neodržavanje izbora u Mostaru nedopustivo te da su spremni na radikalne mjere.

“Mostar je talac neriješenog nacionalnog pitanja, prije svega u Federaciji BiH, pa se preko Mostara prelamaju neki drugi problemi. Ne slažem se s tezom da je Mostar ‘grad slučaj’. S obzirom da osam godina nisu održani izbori, čudo je da grad uopće funkcionira, a vidimo da nekako funkcionira”, komentirao je za Našu TV situaciju politički analitičar Nino Raspudić.

Kao najodgovorniji, predstavnici vladajućih stranaka u gradu na Neretvi, HDZ BiH i SDA, do sada su održali niz sastanaka, ali bez rješenja. Dok HDZ građansku tirbinu podržava, u SDA smatraju kako je ovaj potez oporbenih stranaka politikanstvo.

“Oni su dio lošeg projekta koji je doveo Mostar u ovakvu situaciju. SDP BiH i Demokratska fronta bili su u službi bošnjačkog nacionalizma pod krinkom lažne građanske opcije. HDZ 1990 se sveo na razinu priljepka bilo komu, pa i većinskom nacionalizmu ne bi li dobio komadić vlasti. Naravno, to ne amnestira HDZ BiH i SDA, koji su najodgovorniji jer su dobili najveću podršku građana”, dodaje Raspudić.

Priliku birati predstavnike na lokalnim izborima građani Mostara nisu dobili osam godina, a hoće li svoje građansko pravo tražiti pod svaku cijenu, doznat ćemo u četvrtak na građanskoj tribini koja je zakazana za 18 sati u Hotelu Ero.