Agrokor donio odluku o dokapitalizaciji Konzuma u BiH

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u petak je u Zagrebu dalo suglasnost izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BiH u iznosu 68,7 milijuna KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski Kiseljak u namjeri da snažno podrži proces transformacije i daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH.

Vijeće je također podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7 milijuna KM.

U Agrokoru navode da se tim odlukama osigurava budućnost Konzuma BiH koja uključuje očuvanje više od 3700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača na dobrobit ukupnog gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Ističu da je odlukama Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora otvoren put od strane Agrokora i da Mercator poduzme korake potrebne kako bi bio realiziran plan unutar kojeg Mercator tijekom rujna vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod brend Mercator.

“Razdvajanjem Konzuma BiH i Mercatora počinje nova strategija Konzuma BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosansko-hercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine”, priopćeno je.