“‘Ajmo na fuka” odlično primljena u Beču i Zagrebu

“‘Ajmo na fuka”, mostarska predstava koja je u godinu i pol dana svoga postojanja izvedena 36 puta, doživjela je još jedan uspjeh na kazališnim daskama u Austriji te Zagrebu.

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i Narodno pozorište Mostar dobili su još jednu potvrdu kako njihova uspješna suradnja ima smisla. “‘Ajmo na fuka”, predstava o Mostaru i Mostarcima, ratnim ranama i traumama koje još nisu zacijelile u gradu ni u ljudima, oduševila je publiku u Beču, u Volfstheatru i to dva dana zaredom.

Glumački duet predstave vratio se prepun dojmova o publici u Beču koja ih je na bis vraćala sedam puta i s kojima su nakon predstave imali priliku razgovarati i podijeliti dojmove.

Predstava je imala premijeru u zagrebačkom HNK-u, što je još jedna potvrda uspješne suradnje i potpore glumačkih kolega iz Hrvatske.

Predstava, koja je nastala prije nešto više od godinu dana, samo je hrabar početak dugogodišnje uspješne suradnje dva mostarska kazališta, suradnje utemeljene, kako kažu, na međusobnom poštovanju i uvažavanju.