Aluminij: Gadžić smijenjen, Pandža novi direktor

Mario Gadžić od danas je službeno bivši direktor Aluminija Mostar, a na tom mjestu najduže na razdoblje od šest mjesci, zamijenit će ga član Uprave Dražen Pandža. Nakon 6 mjeseci nezadovoljstva Nadzornog odbora Gadžićevim radom te zaprimljene obavijesti o spominjanju nezakonitih radnji, donesena je odluka o razrješenju na mjestu direktora, a sve materijale o nezakonitim radnjama uputili su MUP-u u Mostaru.

“Nadzorni odbor naložio je tajniku Društva da sve informacije, uključujući e-mail korespondenciju zaprimljenu od strane izvršnog direktora Dražena Pandže, predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenika Romea Biokšića, Izviješće Nadzornom odboru s saznanjima o iznudi novca za zaposlenje u Aluminiju zaprimljenu od strane direktora Maria Gadžića kao i šest USB-stickova koji su dostavljeni na sjednici Nadzornog odbora dana 22. lipnja 2018. godine dostavi nadležnom MUP-u kako bi se utvrdila osnovanost za pokretanje mogućeg kaznenog postupka”, navodi se u Zaključku Nadzornog odbora.

U posljednjih godinu dana, poručili su iz Nadzornog odbora, društvo je napravilo dodatnih 43 milijuna maraka gubitaka, odnosno trenutačno je u gubitku, kako kažu, oko 350 milijuna maraka. Dodali su i kako je Gadžić svojim postupcima, Aluminiju nanio veliku reputacijsku štetu.

“On je uputio preko 900 mailova svim zaposlenicima, ali i svim dobavljačima i svim kupcima ove tvrtke. Govorio je kako radi u interesu društva, a postavio nas je u još težu situaciju. Zato smo mi danas ovdje ispred vas, da pokažemo da smo jednoglasni i da smo radili po zakonu”, rekao je Dalibor Miloš, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Mostar.

Nakon konferencije za medije, obratio se i Gadžić čija je priča potpuno suprotna. Tvrdi kako mu nije poznat razlog za smjenu te kako je toliki dug neistina.

Gadžićev rad doveo je i do štrajka u ovom poduzeću, kažu iz Nadzornog odbora. No, situaciju će pokušati popraviti novi direktor.

Prvi koraci, bit će razgovori s dobavljačima i kupcima. Uz pošten i čestit rad, kako je kazao Dalibor Miloš, predsjednik Nadzornog odbora, ima prostora i mogućnosti za bolje rezultate Aluminija Mostar.