Aluminij u suradnji sa Slovencima podiže proizvodne kapacitete

Slovenska tvrtka Impol, koja je iznajmila prostore šibenske Tvornice lakih metala (TLM), dogovorila je suradnju s mostarskim Aluminijem koji će ubrzo krenuti u proces podizanja proizvodnih kapaciteta.

“Prije nekoliko dana predstavnici slovenske tvrtke bili su kod nas na pregovorima o kapacitetima proizvodnje i prodaje metala u sljedećoj godini. Imamo ambiciozne planove na obostranu korist”, rekao nam je Dalibor Miloš, predsjednik Uprave Aluminija.

“Trenutačni kapacitet Aluminija je oko devet tisuća tona. Prema našim prodajnim planovima, morat ćemo podignuti proizvodne kapacitete, kao što je rekao i direktor Gadžić u izjavi za vašu televiziju. Imamo osiguran kredit za podizanje proizvodnje sa sadašnjih 75 na 100 posto. To se ne može napraviti preko noći, potrebno je 10-12 mjeseci za pokretanje i završetak tog procesa. Međutim, krajem ove godine ili početkom iduće mi u taj proces krećemo. Te količine će nam svakako dobro doći jer se povećanjem proizvodnje povećava udio fiksnih troškova u cijeni metala. Povećanjem proizvodnje mi ćemo biti sve konkurentniji na tržištu. To se mora napraviti ako želimo preživljavanje Aluminija”, dodao je Miloš.

Na upit hoće li Vlada Federacije BiH prodati svoj udio u Aluminiju, Miloš, koji je predstavnik Vlade u Upravi Aluminija, rekao nam je da nema službenih saznanja o tome i zato to ne želi komentirati.