Amerikanci pale tenisice zbog igrača koji je klečao na himnu

Colin Kaepernick, NFL igrač koji je 2016. kleknuo dok je svirala himna iz prosvjeda protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima, snimio je reklamu za Nike zbog koje su poludjeli Trump i desničari, prenosi 24sata.

Colin Kaepernick, quarterback koji je 2013. vodio San Francisco do Super Bowla i koji je trenutno bez kluba, snimio je reklamu za Nike zbog kojeg ultradesničari diljem Sjedinjenih Američkih Država pale tenisice i uništavaju sve što ima Nikeov znak.

Potrebno je vratiti se koju godinu unatrag kako bi pokušali shvatiti ludilo koje je zahvatilo desničarski nastrojene Amerikance.

Colin Kaepernick 2016. godine, u znak prosvjeda protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima, nije ustao na američku himnu uoči utakmice, već je kleknuo.

To je bio njegov legitimni način prosvjeda u demokratskoj zemlji, a nakon toga napao ga je kontroverzni američki predsjednik Donald Trump koji ga je sramotno izvrijeđao.

– Igrač koji ne poštuje himnu je kuč*** sin i treba ga otpustiti! – rekao je tada Trump, a nakon njegovih riječi većina NFL momčadi podržala je Kaepernicka te je na utakmicama klečala dok je svirala američka himna.

Pokret ‘klekni’ podržali su mnogi američki sportaši i javne osobe iz svijeta glazbe i glume koji su kritizirali Trumpa i njegovu politiku. Ovo s paljenjem tenisica je nastavak priče, a sve je počelo nakon što je Nike objavio reklamu s Kaepernickom i riječima:

– Vjeruj u nešto. Makar to značilo da moraš žrtvovati sve.

Odmah je reagirao kontroverzni Donald Trump.

– Poruka koju Nike šalje je užasna! Možda ima razlog zašto to rade, ali namjera poruke je grozna. Takve poruke ne bi trebalo slati – ispalio je Trump.

Podržali su ga ultradesničari koji objavljuju videa u kojima pale Nikeove tenisice i sve što ima veze s tom američkom multinacionalnom kompanijom odjeće i obuće.