Andy Murray šokirao svijet: Ovo je kraj, ne mogu više

Nakon niza ozljeda, operacija i pokušaja povratka na teren, Andy Murray se bori u pripremnom periodu za AO. Svijet je u noći između četvrtka i petka obišla vijest o najavi kraja karijere britanskog tenisača. Ako i nije stigao kraj, on je sigurno sasvim blizu, prenosi Sport klub.

Ozljede i bol su pobijedile želju da još neko vrijeme bude na Touru.

Andy Murray se sprema za nastup na Australian Openu koji počinje u ponedjeljak, ali kako je sam najavio mogao bi to biti i posljednji turnir njegove velike karijere.

Kako je rekao – “Želio bi karijeru zaključiti u Wimbledonu, ali se bojim da tijelo neće izdržati”.

Na konferenciji za medije, Murray je bio jako emotivan, čak je nakon kratkog odgovaranja na pitanja u suzama napustio konferencijsku dvoranu, ali se vratio, ispričao i nastavio razgovor s novinarima.

Rekao je da kuk nije dobro ni nakon operacije i terapija.

“Ne osjećam se dobro. Jako dugo se borim, i u posljednjih 20 mjeseci konstantno osjećam jaku bol. Mislim da sam već pokušao sve što je moguće da bih se oporavio, da dovedem kuk u dobro stanje, ali ništa nije pomoglo”, rekao je Škot.

“Wimbledon je mjesto gdje želim zaključiti karijeru, ali nisam siguran da ću u toj namjeri uspijeti. Ne mogu zauvijek igrati uz nepodnošljivu bol za koju ne znam hoći li proći. To sam rekao i mom stožeru”, rekao je Murray i ponovo se rasplakao.

“Nisam siguran da ću uz ovakve bolove moći igrati još četiri ili pet mjeseci”, kaže Andy koji je objasnio da mu je predložena još jedna operacija koja bi bila zahtjevnija i ozbiljnija od prethodne.

“Mogu igrat, ali uz određene granice. Ali uz ta ograničenja i bolove ne mogu ni najmanje uživat na treninzima i mečevima” rekao je bivši prvi tenisač svijeta.

Murray je postao profesionalac 2005. godine. Od tada je osvojio 45 titula i Andy Murray će karijeru završiti kao najuspješniji britanski tenisač svih vremena uz najsjajnija 3 Grand Slam naslova.