AO: ‘Dr. Ivo’ u svom stilu do preokreta, Ćorić lagano

Hrvatski tenisač Ivo Karlović osigurao je plasman u 2. kolo Australian Opena pobjedom protiv Poljaka Huberta Hurkacza 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (3), 7:6 (5) za tri sata i 10 minuta igre, prenosi Sport klub.

Hrvatski tenis bilježi sjajne rezultate prva dva dana Australian Opena.

Četrdesetogodišnji Karlović je odigrao odlično protiv skoro duplo mlađeg protivnika, izgubio je samo jedan gem na svoj servis i to u trećem setu, ali je već u sljedećem vratio na isti način i zahvaljujući sigurnom servisu došao do pobjede.

Najstariji igrač u ždrijebu bio je najbolji kad je bilo najpotrebnije, u trinaestoj igri, i došao do velike pobjede.

“Div sa Šalate” imao je 39 as udaraca, od toga 14 u četvrtom setu, iskoristio je jednu od tri break lopte, a spasio je tri.

Karlović je 2018. dogurao do trećeg kola u Melbourneu, a na putu da ponovi prošlogodišnji rezutat stoji mu Japanac Kei Nishikori.

Uspješan je bio i drugi hrvatski predstavnik Borna Ćorić, koji je bez izgubljenog seta pobijedio Belgijanca Stevea Darcisa – 6:1, 6:4, 6:4 za nešto više od dva sata igre. Dvanaesti igrač svijeta je u prvom setu dva puta napravio break, u drugom i trećem po jednom i to mu je bilo sasvim dovoljno da prvi put u karijeri preskoči prvi prepreku u Melbourneu..

Ćorić će se u 2. kolu sastati s Martonom Fucsovicsem iz Mađarske, koji je sa 3:1 izbacio Alberta Ramosa.