Apsolutna ikona HNL-a potpisala novi ugovor s voljenim klubom u 45. godini!

Nevjerojatna informacija stigla je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima iz Varaždina.

Naime, Veldin Karić, apsolutna ikona HNL-a i legenda NK Varteksa, u 45. godini potpisao je novi ugovor s voljenim klubom i od ove jeseni igrat će u 4. ligi, prenosi RTL.

I dok većina nogometaša kopačke o klin objesi u srednjim 30-im godinama, Karić s 44 na leđima još uvijek ne odustaje !

Veldin Karić apsolutna je legenda i najbolji igrač u povijesti posrnulog kluba iz Varaždina, nekad velikana hrvatskog nogometa koji je zbog financijskih poteškoća 2012. godine suspendiran i izbačen iz 1. u 4. rang hrvatskog nogometa. Ondje je proveo svoje najbolje godine i vodio klub do povijesnog uspjeha, kad su u sezoni 1998/99. dogurali do četvrtfinala Kupa pobjednika kupova i ispali od španjolske Mallorce.

U međuvremenu je klub promijenio naziv u NK Varaždin, no navijači su, zbog razilaženja s klupskom upravom, napustili svog ljubimca i osnovali novi klub, nazvavši ga ponovno NK Varteks. Taj klub trenutno je u 4. ligi i Karić će od iduće sezone nastupati u njihovom dresu.

Od 2013. godine, kad je posljednji put bio aktivan kao igrač, Karić se okušao i u trenerskom poslu, no očito ima još štogod za reći na nogometnim travnjacima.