Ban sokol najljepši pas

U Tomislavgradu se u subotu birao najljepši pas. Nijanse su odlučivale o pobjednicima u deset međunarodno priznatih pasmina. Između kvalitetno pripremljenih pasa, prema pravilima Međunarodnog kinološkog saveza, još jednu vrijednu pobjedu odnio je poznati tornjak Ban Sokol, vlasnika Ante Brajke Anteka iz Šujice. Suci Nebojša Švraka iz Srbije i Nedim Šuta te Zdravko Pranjić Brižankić iz BiH drugo su mjesto dodijelili psu Čau Čau, dok je treće pripalo australskom ovčaru.

Ante Brajko je rekao da je se i nadao pobjedi: “Sokol je opet bio najljepši od svih tornjaka i tornjakuša u Tomislavgradu. Na moje veliko zadovoljstvo, ali vjerujem i zadovoljstvo publike. Natječemo se godinu dana i Sokol je bio najljepši na gotovo svakom natjecanju. Možemo se pohvaliti titulom svjetskog prvaka iz Milana. U tijeku su pripreme za svjetsko prvenstvo u Moskvi.”

Izložbu je organzirala Kinološka Udruga Tomislav u suradnji s Kinološkim savezom Herceg–Bosne, a natjecanje se nakon četiri godine vratilo u Tomislavgrad.

“Prijavljeno je 170 pasa koji spadaju u 140 pasmina. Zadovoljni smo posjetom, nadamo se da će iduće godine biti još veća”, komentirao je Ivan Tadić, tajnik Udruge Tomislav.

Izložba “CAC BiH – Tomislavgrad 2016.”, održana na stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Tomislav, uz lijepo vrijeme privukla je mnogobrojne uzgajivače i ljubitelje pasa da javno pokažu svoj trud.