Behram o Mostaru: “HDZ i SDA dogovorom su prevarili svoje birače”

Mostar opet neće imati lokalne izbore 2. listopada. Ako je i postojala neka nada, u utorak je i definitivno izgubljena. Prema odluci Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, potrebno je 60 dana za pripremu izbora po specijalnim rokovima, a dogovora između HDZ-a BiH i SDA i dalje nema te je izvjesno da ga neće ni biti, kao ni izbora koji su posljednji put u Mostaru održani 2008. godine.

Za Zorana Krešića, novinara Večernjeg lista, to nije iznenađenje. Za Našu TV je izjavio: “Nisam ni očekivao da će izbora biti jer sam prilično dobro informiran o razgovorima HDZ-a i SDA. Nisu dogovorena neka druga pitanja, prije svega ona koja se tiču ustroja Grada Mostara, ali i izbora predstavnika u Domu naroda i izbora članova Predsjedništva BiH.”

Osam godina HDZ i SDA ne uspijevaju dogovoriti rješenje za Mostar jer se uz izmjene izbornih pravila pokušava povezati i preuređenje grada.

Novinar Alija Behram kaže da je razočaran i da u svemu vidi organizirani nastup dviju vodećih mostarskih stranaka: “Lagali su nas. HDZ i SDA dogovorom su prevarili svoja biračka tijela. Njima ne odgovara održavanje izbora. To se može vidjeti po tome što nije bilo nikakvih predizbornih aktivnosti u tim strankama. Nije oglašena niti predizborna kampanja”, rekao je Behram.