Bevanda o nastavku suradnje s novom direktoricom u Svjetskoj banci

Zamjenik predsjednika Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoizabranu direktoricu Svjetske banke za Zapadni Balkan Lindu van Gelder.

Bevanda je poželio novoj direktorici uspješan predstojeći mandat te naglasio kako očekuje da će dobra suradnja sa Svjetskom bankom biti nastavljena jer je ta institucija važan strateški partner za BiH ne samo kroz pružanje financijske pomoći, nego i tehničke potpore koja je od izuzetnog značaja.

U svom prvom posjetu Bosni i Hercegovini, direktorica Van Gelder je istaknula da su podrška malim i srednjim poduzećima te reforme zdravstvenog i prometnog sektora prioritetna područja na koja će se Svjetska banka fokusirati u idućem razdoblju.

Van Gelder je zahvalila ministru Bevandi na aktivnom zalaganju Ministarstva financija i trezora BiH u postupku zaključivanja sporazuma sa Svjetskom bankom kako bi se omogućilo da ugovoreni projekti što prije započnu s implementacijom.

Današnjem sastanku u Ministarstvu financija i trezora nazočila je i direktorica Ureda Svjetske banke u BiH Tatiana Proskuryakova kojoj je ovo bio posljednji radni dan u BiH jer odlazi na novu dužnost.

Ministar Bevanda zahvalio je Proskuryakovoj i osoblju njezinog ureda na dobroj suradnji te joj poželio uspješan rad u budućoj misiji, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Izvor: Fena