Bez promjena u Vijeću ministara poslije izbora

Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH, sastao se u utorak s Mirkom Šarovićem, zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrom vanjske trgovine i gospodarskih odnosa, te drugim sprskim ministrima u Vijeću.

Teme razgovora bile su funkcioniranje Vijeća ministara poslije lokalnih izbora u BiH održanih 2. listopada te planovi srpskih ministara u Vijeću u posljednja tri mjeseca 2016. godine.

Ivanić je naglasio da Savez za promjene u Vijeću ministara ostaje funkcionirati kako je i do sada funkcionirao:

“U Vijeću ministara BiH sve ostaje kako je i bilo. Nema nikakvih promjena niti je bilo zahtjeva za bilo kakvim promjenama. Savez za promjene nastavlja funkcionirati u okviru Vijeća ministara, pa se tu ne može očekivati nikakva promjena.”

Šarović je naveo što će tražiti srpska strana pri izradi državnog proračuna:”Što se tiče Vijeća ministara BiH, nastavljamo svoj rad normalno kao i da je sada 1. listopada. Koncentrirali smo se na izradu proračuna BiH. Taj proces trajat će neka dva mjeseca. Posebno nas zanimaju kapitalna ulaganja predviđena za 2017. godinu. Inzistirat ćemo prije svega na izdvajanju 5,8 milijuna KM za Granični prijelaz Bratunac – Ljubovija iz državnog proračuna.”

Opširnije u Dnevniku u 19 sati.