Bijela kuća ima nova saznanja o ruskom miješanju u američke izbore: “Pojavile su se informacije, materijal koji je izišao na vidjelo”

“Bijela kuća je pozvala republikanske i demokratske čelnike iz obavještajnih odbora Senata i Zastupničkog doma kako bi pregledali novi materijal koji je relevantan za njihovu istragu oko navodnog ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore”, rekao je u četvrtak glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer.

“Pojavile su se informacije, materijal koji je izišao na vidjelo te sad želimo biti sigurni da su ljudi koji provode istragu s njima upoznati”, naglasio je Spicer novinarima bez otkrivanja više informacija.

“Pozvali smo ih da ih pregledaju u povjerljivom okruženju”, dodao je Spicer.

Direktor FBI-a James Comey je sredinom ožujka potvrdio da njegova agencija istražuje moguće pokušaje ruske vlade da utječe na izbore 2016., uključujući i moguću povezanost kampanje predsjednika Donalda Trumpa s Moskvom.

Comey je u svjedočenju pred Kongresom kazao da je istraga uključuje i utvrđivanje veza između pojedinaca bliskih Trumpovoj kampanji i ruske vlade te je li bilo koordinacije između kampanje i ruskih aktivnosti.