Bingo: “Naši djelatnici neće ostati bez posla”

Veliki Tržni centar Bingo u predgrađu Mostara u subotu navečer u požaru je potpuno izgorio. Šteta se procjenjuje na više milijuna eura, a uzroci havarije nisu poznati.

Običan dan u Tržnom centru Bingo za kupce i djelatnike pretvorio se u pakao. Vatra, eksplozije, panika. Jedini cilj bio je spasiti živu glavu. Oko 250 ljudi u tom trenutku nalazilo se u centru, priča nam Adi Husković, jedan od sudionika nemilog događaja. Još uvijek vidno potresen, nije htio pred kameru.

Kostur željezne konstrukcije, ostaci ponekih predmeta i zgarište – u pepeo se preko noći pretvorio posao stotinjak ljudi. Posljedice štete osjećat će cijeli grad jer su izravno i neizravno od poslovanja ovog centra živjele brojne obitelji. No predstavnici rukovodstva ove tvrke za Našu TV su kazali kako će se pobrinuti za svoje djelatnike.

“S radnicima smo jučer održali sastanak te smo im obećali kako neće ostati bez posla. Ovo je tvrtka koja brine o svojim djelatnicima”, rekao je Nedim Mutapčić iz Koordinacije za proizvodnju u Bingu.

Brojni ističu kako scene te, za Bingo kobne večeri, ne pamte još od ratnih razaranja. Uzroci i detalji nemilog događaja nisu poznati. Zbog nestabilnih vremenskih uvjeta, previsoke temperautre i mjestimične vatre, još se nisu stekli stopostotni uvjeti za očevid.

Na naše pitanje o mogućoj obnovi i novom Bingu na ovom mjestu, Mutapčić je rekao kako o tome razmišljaju.

Iako će brojni teško iz svojih sjećanja izbrisati ono što su s ovim požarom proživjeli i iako je materijalna šteta ogromna, sve je moguće nadoknaditi jer je glavno sačuvano, a to su ljudski životi.