Blake Griffin u Detroitu

Prijelazni rok u NBA svijetu sličan je onome u nogometnom. Igrači se povezuju sa raznim klubovima, špekulira se, razni stručnjaci analiziraju koji igrači su potrebni kojim klubovima itd. Sve spomenute odlike ima i ovaj prijelazni rok, samo se ovaj put činilo da neće biti baš nekih zvučnijih tradeova.

Tu iluziju sinoć nam je razbio ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski koji je poznat po svojim insiderskim informacijama. Wojnarowski je sinoć na svom Twitter profilu izbacio informaciju da Blake Griffin prelazi iz LA Clippersa u Detroit Pistonse. Sa Griffinom u grad motora kreću i Willie Reed te Brice Johnson, dok put Los Angelesa idu Tobias Harris, Avery Bradley, Boban Marjanović te pickovi prve i druge runde.

Rano je još prognozirati tko je bolje prošao u ovom trade dealu , Detroit koji je dobio All Star, ali često ozljeđivanog igrača ili Clippersi koji su dobili nekoliko kvalitetnih igrača ali i pickove koji će biti bitni u njihovom najvjerojatnijem rebuildingu. Griffin će debitirati u petak kada Detroit u svojoj Little Caesars Areni dočekuje Memphis Grizzliese.