Blanka Vlašić za NašuTV: “Vratit ću se, želja su mi još jedne Olimpijske igre”

Blanka Vlašić, jedna je od najuspješnijih sportašica Repubilke Hrvatske. Dvostruka svjetska prvakinja u skok u vis, prva hrvatska atletičarka koja je preskočila 2 metra na Olimpskim igrama u Pekingu 2008. godine gdje je osvojila srebro, dok je u Rio de Janeiro osvojila broncu.
Dolazi iz jedne sportske obitelji, čiji su roditelji bili uspješni sportaši, a brat je igrač Evertona. Za sportske uspjehe, Blanka navodi, kako je važno u ranoj dobi prepoznati talente.
Kroz svoju karijeru imala je puno problema s ozljedama, i još uvijek se bori s njima, ali vjeruje kako će se vratiti i da će nastupiti na još jednim Olimpijskim igrama.
U teškim trenucima Blanki je najviše pomogla vjera. “Često sam tu, moje dvije destinacije su Međugorje i Mostar”.
“Kad god dođem ovdje u Mostar na kontrolu, jer imate odličan magnet i dr. Miro Miljko me prati od 2012. godine, i baš smo maloprije pričali koliko sam se puta njemu isplakala zbog nalaza, koji baš nisu bili najbolji, ali evo sad upravo dolazim s jednog pregleda, i svaki put je bolje.”
Blanku ćemo ponovno gledati na svjetskim natjecanjima, jer kako kaže to joj je cilj.
Govoreći o svom bratu, ističe kako je on još mlad, i da čeka svoju pravu priliku, ali da je jako snalažljiv.
Na pitanje, prati li Svjetsko prvenstvo u nogometu, i što misli dokle može doći Hrvatska reprezentacija, Blanka je oprezna. Navodi, kako nas nosi euforija, ali ipak vjeruje u Hrvatsku reprezentaciju; “Vidljiv je timski duh i zajedništvo, ali potrebna je koncentacija na svaku sljedeću utakmicu koja slijedi”, ističe Vlašić.
Cijeli intervju s Blankom možete pogledati u našoj današnjoj emisiji Dobar dan Hercegovino od 17 sati i 30 minuta.