Blaž Slišković: Razgovarao sam s igračima, svjesni su svoje odgovornosti za loše rezultate

Nogometaši Zrinjskog u velikoj su rezultatskoj krizi u Premijer ligi BiH. Aktualni prvaci zabilježili su tri poraza zaredom, te za vodećim Željezničarom zaostaju sedam bodova, s tim da Mostarci imaju utakmicu manje.

U subotu u Mostaru gostuje novi premijerligaš ekipa Tuzla Citya. Ako se želi približiti vrhu ljestvice ekipa trenera Blaža Sliškovića mora osvojiti sva tri boda.
“Mislim da smo u takvoj situaciji da jednostavno moramo reći da nam je imperativ pobjeda. Samo sa tri osvojena boda možemo se vratiti u igru, i u vrh ljestvice. Treba pokazati karakter, volju i želju za takvo nešto na samom terenu. Uzalud je pričati i govoriti neke stvari treba to demonstrirati. Vjerujem da ćemo biti nagrađeni pod uvjetom da to sve pokažemo. Ekipa Tuzle City je iskusna i kvalitetna, bez obzira što i oni na startu prvenstva imaju određenih problema. Rekao bih više rezultatskih, nego kada je njihova igra u pitanju. Oni će u Mostar doći s velikom željom da odavde odu s pozitivnim rezultatom i očekujem veoma tešku utakmicu utakmicu za nas, radi samog trenutka u kojem se nalazimo mi, ali i oni. Imperativ pobjede će biti psihološki pritisak za moje igrače,mene i moj stručni stožer. Na meni je kao njihovom treneru da taj pritisak svedem na najmanju moguću razinu”, kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

“Moramo u susret ući opušteno, samo razmišljati o tome kako odraditi najbolje svoj dio zadatka koji se postavi pred njih. Ako to ispoštivamo možemo očekivati pozitivan rezultat. Kroz ovaj tjedan smo dosta radili i razgovarali. Mislim da su igrači svjesni dijela njihove odgovornosti za ovakvu situaciju i preuzeli su odgovornost kako pojedinačno, tako i kolektivno. To je pozitivna stvar, otvoreno smo razgovarali, nije tu bilo samo govora s moje strane i njihovog slušanja, nego su se uključili u razgovor i iz tog razgovora sam zaključio da postoji odgovornost kod samih igrača. Vjerujem da taj karakter koji je neophodan u ovom trenutku, pojedinačni i kolektivni će doći do izražaja i da ćemo zahvaljujući prije svega tome od ove utakmice krenuti prema nečemu boljem, jer nakon toga nas očekuje domaća utakmica sa Zvijezdom i gostovanje u Krupi, iz ove tri utakmice će se mnogo toga pokazati jesmo li na putu povratka ili nismo”.

Za sutrašnju utakmicu trener Slišković neće moći računati na ozlijeđenog vratara Soldu, nedovoljno oporavljenog Šovšića, te Aćimovića i Bencuna koji su već duže vrijeme van stroja.

Susret Zrinjski – Tuzla City igra se u subotu u 20 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.