Blokirani računi SKB-a Mostar, Kvesić traži intervenciju

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine blokirala je u utorak račune Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zbog čega je ugroženo pružanje medicinskih usluga.

Prije nekoliko dana, zbog udara groma pokvareni su uređaji bez kojih se ne mogu izvoditi operacije na Odjelu za kardiokirurgiju. Šteta iznosi oko milijun KM.

Ravnatelj SKB-a Ante Kvesić rekao je kako mu potezi Porezne uprave nisu jasni. Naime, na prošlotjednoj sjednici Doma naroda jedan je od zaključaka bio da se ukinu blokade računa dok se ne riješi stanje u zdravstvu.

“Poblemi se nakupljaju 25 godina i sada smo došli u situaciju kad vjerojatno ne možemo dalje bez intervencije države. Nedostaje nam oko 150 tisuća KM za servisiranje aparata za otvorenu operaciju srca. Vjerujem da će se ta sredstva pronaći za nekoliko dana. Situacija se može riješiti na tri načina. Vlada može dati financijsku injekciju kako bismo preživjeli ljeto, drugi način je otpis dugova kroz zakonska rješenja, a država može uvesti financijske intervencije kako se to radi primjerice u Hrvatskoj i Srbiji”, izjavio je za Našu TV Kvesić.