Bojić: “Nastavi li se politički skandal, BiH će postati umobolna”

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić kritizirao je u utorak politički vrh zemlje zbog nove krize oko revizije tužbe za genocid protiv Srbije koja prijeti paralizom sustava odlučivanja u Predsjedništvu BiH, što se može negativno odraziti na gospodarsku sliku zemlje.

Bojić je istaknuo problem iseljavanja kvalificirane radne snage: “I najmanje dijete i najveći gospodarstvenik u BiH boji se kako naprijed. Ako se trend odlazaka kvalificirane radne snage nastavi kao što je to bio slučaj u 2016. godini, ostat ćemo zemlja starih, zemlja koja neće moći proizvoditi, neće biti održiva. Bit će umobolna ako se nastavi ovaj politički skandal.”

“Neću okrivljivati pojedinca. Krivim ih sve. Stvorili su lošu sliku BiH. U 2016. nismo imali gotovo nikakvih investicija. Imamo sreću da nas dosadašnji investitori nisu napustili. Svoju dobit već su uložili u razvoj te su nam obećali da će tako nastaviti i u 2017. godini. Ostavit će političarima da se dogovore. Ako se to ne dogodi, uključit će međunarodne faktore da nam pomognu u rješavanju cjelokupne političke situacije”, rekao je Bojić na konferenciji za medije u Sarajevu.

Opširnije u Dnevniku u 19 sati.