Bošković očekuje ponovljene izbore 18.12. ili u siječnju

Koordinacija hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Stolac javno osuđuje izjave bošnjačkih braniteljskih udruga iz Stoca koje su najavile da neće dopustiti održavanje ponovljenih izbora u ovoj općini ako sud ne poništi odluke Središnjeg izbornog povjerenstva o skidanju s izbornih listi Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića i Ahmeta Ljubovića. Načelnik Stoca Stjepan Bošković tvdi kako je cijela priča izmišljena od strane lokalnog novinara čiji je cilj zastrašiti građane Stoca.

Bošković ističe kako je ovo samo nastavak prijašnjeg plana koji ima za cilj spriječiti demokratske izbore te izazvati krizu vlasti i na taj način od Stoca napraviti općinu-slučaj.

Stolački načelnik smatra da će sud potvrditi odluku SIP-a o skidanju s izbornih listi Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića i Ahmeta Ljubovića jer su, kako kaže, oni napali izbornu administraciju prilikom održavanja lokalnih izbora.

Komentirajući napise kako su odlukom SIP-a Bošnjaci ostali bez kandidata za mjesto načelnika, jer je kao jedini protukandidat ostao Mato Komšić, Bošković tvrdi da je on ciljano nominiran od Inicijative za Stolac kako bi oduzeo što više hrvatskih glasova i na taj način povećao izglede Salmiru Kaplanu.

Bošković očekuje brzu odluku o poništenju izbora u Stocu kako bi se ponovljeni mogli održati 18. prosinca. Ako se ne održe tada, održat će se tek u drugoj polovici siječnja jer se izbori ne mogu održavati za vrijeme vjerskih blagdana.