Bradara: “Nadam se da neće biti preglasavanja u Domu naroda”

Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koja je najavljena za četvrtak, na dnevnom redu po hitnom postupku naći će se i kontroverzni Prijedlog izmjena i dopuna zakona o igrama na sreću.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je u srpnju Izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, koje je predložila Vlada Federacije BiH po hitnom postupku. No da bi ove izmjene stupile na snagu, potrebno je da i Dom naroda Parlamenta FBiH usvoji, ali uz podršku kluba svih konstitutivnih naroda.

Hoće li zakon u četvrtak biti usvojen i može li se to učiniti bez zastupnika HDZ-a BiH, kao što je to učinio Zastupnički dom, za Našu TV komentirala je predsjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, Lidija Bradara.

“To je pitanje naših partnerskih odnosa. Smatram da preglasavanje u Domu naroda u svakom slučaju ne bi bilo dobro. Nadam se da do toga neće doći. Imamo mehanizme koje možemo koristiti, ali u nedostatku objektivnih medija mi ne bismo mogli objasniti zašto posežemo za vitalnim nacionalnim interesom. Partneri ne bi trebali jedni drugima proglašavati vitalni nacionalni interes. To bi značilo da u Federaciji postoji neka druga većina. Mi u Domu naroda cijelo smo se vrijeme ponašali odgovorno i donosili odluke u interesu građana”, rekla je Bradara.

Opširnije u Dnevniku u 19 sati.