Čajem od koprive borite se protiv anemije, upala i prehlade

Ljekoviti čaj od koprive popularan je širom svijeta jer obiluje velikom količinom vitamina i minerala koji jačaju imunitet i pomažu u liječenju različitih bolesti, prehlada i ozbiljnih upala.
Ukoliko u vašem dvorištu primjetite koprivu, nemojte je sjeći, već iskoristiti njezine zelene listove i napravite topli napitak koji će okrijepiti vaš organizam. Ako ste podložni čestim prehladama i upalama, kopriva će vam pomoći da ojačate imunitet jer je bogata bakrom, vitaminom C, magnezijem i cinkom.

Kopriva sadrži dosta željeza zbog čega se smatra vjernim borcem protiv anemije. Ova bolest često pogađa djecu, tinejdžere, trudnice i starije osobe, a željezo je jako teško nadoknaditi kroz hranu. Kako biste izbjegli različite tablete, najbolje je piti čaj od koprive.

Osobe koje se bore s viškom kilograma, mogu koristiti koprivu koja stvara osjećaj sitosti i povoljno utječe na regulaciju tjelesne težine. Pomaže pri bržem izbacivanju urina zbog čega se smatra prirodnim čistačem organizma.

Muškarci mogu imati velike koristi od koprive jer se ona godinama koristi za liječenje prostate prirodnim putem te sprječavanje pojave malignih tumora na ovoj žlijezdi.

Čaj od koprive odličan je i za osobe koje imaju problema s alergijom na pelud koja uzrokuje nekontroliran svrbež, iritaciju, crvenilo očiju i kihavicu.