Čapljina odala počast pripadnicima Postrojbe za posebne namjene Ludvig Pavlović

U Čapljini je svečano obilježena 24. obljetnica osnivanja Postrojbe Hrvatskog vijeća obrane za posebne namjene Ludvig Pavlović. Spomenuta svečanost dio je programa manifestacije Lipanjske zore kojom se slavi oslobađanje većine hrvatskog teritorija doline Neretve od srpskih agresora 1992. godine. Na Trgu hrvatske slobode u Čapljini pripadnici postrojbe položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule suborce te prodefilirali čapljinskim ulicama.

“Vjerujte mi da je ovo prije svega prilika da podsjetimo neke starije koji su zaboravili na vrijednosti rata, žrtve poginulih, ranjenih i svih drugih sudionika. Njihova djeca se ne mogu zaposliti, dok neka druga imaju privilegije. Svi bi trebali izraziti malo više emocija prema toj populaciji”, komentirao je Dragan Čurčić, zapovjednik Postrojbe Ludvig Pavlović.

Kako bi se dostojno obilježio mjesec lipanj, u Čapljini je održano već nekoliko književnih, kulturnih i sportskih svečanosti: “Sve smo to nekako zaokružili na različite načine, kako bismo odali počast tom razdoblju 1992. godine”, rekao je čapljinski načelnik Smiljan Vidić.

Postrojba Ludvig Pavlović jedna je od najzaslužnijih za veliku pobjedu u oslobađanju hrvatskog teritorija u Hercegovini: “S tom postrojbom smo usko surađivali u Domovinskom ratu, danas usko surađujemo u miru”, izjavio je Ante Bruno Bušić, predsjednik Udruge Prve gardijske brigade.

Obljetnici su nazočili pripadnici brojnih drugih gardijskih brigada: “Drago mi je da sam tu, sa svojim ratnicima, da odamo počast onima koji više nisu s nama”, rekao je Dane Rendulić, Veteran Četvrte gardijske brigade, podružnica Dubrovačko-neretvanske županije.