Čapljina proglašena Europskim gradom

Od 2007. godine Europski pokret dodjeljuje priznanja za doprinos napretku procesa europskih integracija. U sklopu proslave Dana Europe, u Čapljini je odrzana Svečana akademija i uručenje posebnih priznanja Europskog pokreta. Priznanja su dobili istaknuti pojedinci i kolektivi koji su svojim radom pripomogli međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine. “Želimo pokazati da u BiH i u tom društvenom sivilu koje nas okružuje postoje pozitivni primjeri koji svojim radom i djelovanjem zaslužuju biti izvučeni iz tog sivila”, naglasio je Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH.

Čapljina je primila priznanja za Europski grad BiH te za Top lokalnu zajednicu za investiranje u BiH, a čapljinski načelnik proglašen je Europskim gradonačelnikom BiH. “Drago mi je da je prepoznat naš napor stvaranja povoljnog životnog ambijenta u političkom, gospodarskom i svakom drugom okruženju, tj. da se približavamo europskim vrijednostima”, komentirao je dobitnik Smiljan Vidić, načelnik Čapljine.

Za počasnog građanina BiH proglašen je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji kaže kako je u posljednjih 16 godina na umu imao samo dvije stvari: “Prva je da od svog grada napravim europski grad. Drugi je da svaki svoj slobodni trenutak koristim za posjet Bosni i Hercegovini kako bih pružio podršku ljudima na ovim prostorima kojima je prototunjao krvavi rat.”