CCI: Skupština HNŽ-a jedna od najneučinkovitijih u FBiH

Centri civilnih inicijativa (CCI) predstavili su u četvrtak rezultate nadzora rada Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije. Nadzor se trajao od siječnja do lipnja ove godine.

Nepostojanje otvorenih političkih odnosno stranačkih sukoba u prvoj polovici 2016. godine nije rezultiralo pozitivnim rezultatima rada institucija vlasti, zaključak je CCI-a. To se prije svega odnosi na županijsku skupštinu.

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije nalazi se pri dnu ljestvice učinkovitosti županijskih skupština u Federaciji BiH.

U odnosu na Skupštinu, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije bila je učinkovitija: “U prvoj polovici 2016. godine ostvarila je jedan od svojih najboljih rezultata u posljednjih šest godina. Sa 24 održane sjednice, po intenzitetu rada je odmah iza učinka iz prve polovice 2012.”, rečeno je na prezentaciji rezultata.

Iz CCI-ja poručuju da je unatoč tome rezultat rada Vlade dovoljan samo da bude bolji od rezultata Vlada Zapadnohercegovačke, Posavske i Hercegbosanske županije.