Cesta Stolac – Neum: Još nije izabran izvođač radova

Tender za izvođenje radova na magistralnoj cesti M 17.3 Stolac – Neum, LOT 1 i LOT 2, zatvoren je 14. studenog prošle godine. Iz JP Ceste Federacije BiH rečeno je da se projekt izgradnje ceste M17.3 Neum – Stolac financira iz kredita EIB i WB, te da je planirani proračun za radove na oba lota 13 milijuna KM. Na raspisani tender se prijavilo osam tvrtki i sve su prispjele u okviru planiranog proračuna.

“Proces evaluacije je u tijeku tako da detaljne podatke o poretku ne možemo iznositi do okončanja postupka. Evaluacija ponuda traje dugo jer, nažalost, nismo imali efektivnost kredita iz objektivnih razloga za koje nismo mi odgovorni te dugotrajnog procesa pojašnjenja ponuda sa pojedinim ponuđačima i odobrenja istih od strane obje banke. Očekujemo da ćemo do kraja 10. ili u prvoj polovici 11. mjeseca imati potpis ugovora za oba lota te raspisan natječaj za tunel Žaba”, kazali su za N1 u JP Ceste Federacije BiH.

Kazali su nije bilo žalbi na raspisani tender te da odluka o najpovoljnijem ponuđaču još nije donesena. “Donošenje odluke o dodjeli ugovora ne može biti prije „operativnosti“ kredita. Za kredit Svjetske Banke još nije proglašena „efektivnost“ a sredstva iz kredita EIB još nisu „operativna“ mada je kredit efektivan”.

Izvor: Bljesak.info