Četvrto izdanje Likovne kolonije “Krešimir Ledić”

U spomen na profesora emeritusa akademika Krešimira Ledića, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru organizira četvrtu Likovnu koloniju “Krešimir Ledić”.
Likovna kolonija će se održati od 2. do 7. svibnja 2017. godine u kampusu u Rodoču.

Otvorenje likovne kolonije bit će upriličeno 2. svibnja u 17 sati. Četvrtu Likovnu koloniju “Krešimir Ledić” će otvoriti Josip Muselimović, tajnik akademije HAZU-a i počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar.

U okviru svog djelovanja Kolonija će okupiti oko 55 umjetnika koji će stvarati likovna djela na temu “Fra Jozo Vasilj” s podtemama “Dobro je činiti dobro za druge”.

U sklopu ovogodišnje likovne kolonije održat će se i likovna radionica za predškolce i učenike osnovnih škola na istu temu, priopćeno je.

Učenici će imati prigodu upoznati akademske umjetnike i njihov rad prilikom stvaranja umjetničkog djela. Ostvarenja umjetnika i učeničke radove izložit će se na zajedničkoj radnoj izložbi u subotu, 6. svibnja 2017. u kampusu u Rodoču u 13 sati.

Likovna kolonija je posvećena profesoru Krešimiru Lediću koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag umjetničkim djelima koja će zauvijek živjeti. Akademiju primijenjenih umjetnosti završio je Beogradu, a do odlaska u mirovinu bio je redoviti profesor na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, gdje je obavljao dužnost pročelnika Studija za predškolski odgoj.

14. studenog 2012. Senat Sveučilišta u Mostaru dodijelio mu je počasno zvanje profesor emeritus. Profesor Ledić bio je doživotni član Accademia lialiana Gli Etruschi u Firenci, i to za “posebne zasluge na polju likovne kulture i znanosti, pedagoškog rada i umjetnosti”.