Čilić i Ćorić u trećem kolu Cincinnatija, Karlović ispao

Marin Čilić bio je iznimno uvjerljiv u drugom kolu Mastersa u američkom Cincinnatiju koji je uvertira za US Open u New Yorku. Za manje od sat vremena Međugorac je svladao Fernanda Verdasca 6:3, 6:1. Poslije pobjeda protiv Španjolca i Viktora Troickog, Čilić u trećem kolu ide na Tomaša Berdycha, koji je prije dva tjedna kao trenera angažirao Gorana Ivaniševića, donedavnog Čilićevog mentora. Čeh je u drugom kolu u dva seta bio bolji od Španjolca Granollers-Pujola.

U drugom kolu bio je uspješan i Borna Ćorić, kojem su trebala dva i pol sata kako bi eliminirao Australca Nicka Kyrgiosa (7:6(2), 4:6, 7:6(6). 19-godišnji Zagrepčanin u sljedećoj rundi ogledat će se sa Rafaelom Nadalom, kojeg je jednom dobio, a jednom je poražen. Nadal je u drugom kolu u dva seta pobijedio Urugvajca Cuevasa.

Meč prvog kola Ive Karlovića i Juana Monaca prekinut je zbog kiše pri rezultatu 6:4, 5:3 za Argentinca koji je u trominutnom nastavku dobio drugi set sa 6:3.

Ivan Dodig i Marcelo Melo, pobjednici nedavnog Mastersa u Torontu, čekaju meč drugog kola nakon što su u prvom bili slobodni. Protivnici će im biti Johnson/Querrey ili Tomic/Troicki.