Čilić nakon poraza: Ne znam zašto se uvijek spominje razbijanje reketa

Marin Čilić izgubio je četvrti meč polufinala Davis Cupa protiv Sama Querreya 7:6, 6:7, 6:3, 6:4 i omogućio Amerikancima peti, odlučujući meč, prenosi Index.

Čilić je imao set i 6:1 u tie-breaku drugog steta, ali je neshvatljivo izgubio sedam poena u nizu i od tog trenutka igrao se neki potpuno drugi meč. Querrey je izgledao sigurnije i konstantnije i sasvim zasluženo je osvojio drugi bod za američku reprezentaciju. Bila je to prva Querreyeva pobjeda u sedmom meču protiv Čilića.

Marin je nakon meča bio vidno ljutit, najviše na samog sebe.

“Mučio sam se s reternom, promašivao sam lopte koje inače ne promašujem i dao sam mu priliku da se vrati. Šteta, jer osjećao sam se jako dobro prije meča, ali nisam uspio ući u pravi ritam. Te pogreške i propuštene prilike počele su mi stvarati nervozu koja se gomilala kako je meč odmicao i jednostavno nisam uspio naći rješenje za njegovu igru”, rekao je Čilić nakon meča.

Sredinom trećeg seta frustracije je iskalio na reketu koji je doslovno rasturio. Nije to česta slika kad je Čilić u pitanju.

“Ne znam zašto se često spominje to lomljenje reketa. Ponašam se kako se ponašam. Tražio sam neku iskru koja će mi pomoći, a u tom trenutku sam želio negativne emocije preusmjeriti u pozitivne”, rekao je Čilić.

Dok se on živcirao na terenu, Querrey je igrao mirno, s minimalnim brojem pogrešaka i iskoristio je sve prilike koje je dobio.

“Uvijek su naši mečevi bili gusti i znao sam da može dobro odigrati. No, dao sam mu previše laganih poena i strašno sam se mučio s reternom. Servirao je stvarno fantastično i to je bilo ključno.”