Čilić poražen u 5 setova finala AO

Marin Čilić nije uspio doći do svoje druge Grand Slam titule. U finalu Australian Opena bolji od njega bio je drugi tenisač svijeta Roger Federer rezultatom 6:2 6:7 6:3 3:6 6:1.

Hrvatski tenisač je nervozno ušao u finale. Servis ga nije služio, sa osnovne linije nije nikako mogao zaprijetiti Švicarcu koji je igrao odlično i za samo 26 minuta osvojio prvi set. U drugom setu smo gledali bolji i neizvjesniji tenis. Čilić se probudio, spašava break loptu asom na drugi servis što mu donosi puno samopouzdanja. Imao je hrvatski tenisač i sjajnu priliku kod 5:4 završiti set, ali je na set loptu jedan otvoren udarac poslao u mrežu. Ipak, ostao je pribran i u tie-breaku sjajnom igrom dolazi do seta.

Sa sjajnom igrom Čilić je nastavio i na početku trećeg seta, ali nakon jednog backhand promašaja na 30:30 pri Federovom servisu, vraća se u fazu iz prvoga seta što Federer koristi i bez većih problema osvaja treći set. Početkom četvrtog Švicarac pravi novi break i odlazi na 3:1. Činilo se da je sve gotovo, ali tada na scenu stupa Čilić i sjajnom igrom uzima pet gemova zaredom i zatečenog Federera odvodi u peti set.

Nažalost, do potpunog preokreta hrvatski tenisač ipak nije uspio doći. Početkom odlučujućeg seta Čilić propušta dvije break prilike, Federer se puni samopouzdanjem i odmah u sljedećem gemu koristi Čilićeve poklone u vidu dvije duple greške i na kraju lagano privodi meč kraju.

Unatoč porazu, Čilić može biti zadovoljan sa dva protekla tjedna. Bio je jako blizu, ali će ubrzo biti sličnih prilika, a od sutra je i po prvi put u karijeri treći tenisač na svijetu !