ČILIĆ – QUERREY 1:3 Amerikanci izborili peti meč u borbi za finale Davis Cupa

Marin Čilić izgubio je od Sama Querreyja 7:6, 6:7, 3:6 i 4:6 pa će Hrvatska i SAD igrati odlučujući peti meč za finale Davis Cupa, prenosi Index.

Odlično je najbolji hrvatski tenisač krenuo u prvi set, odmah je oduzeo servis Querryju, ali Amerikanac je vratio rebreakom i do kraja seta oba tenisača dobro serviraju pa se igrala trinaesta igra. Čilić ju je odigrao puno bolje, dopustio je 61. tenisaču svijeta samo dva poena i uzeo prvi set.

U drugom je također igrao bolje, ponovno imao break prednosti, ali opet je Querrey dobro odgovorio. I Čilić i Querrey su igrali jako dobar tenis u tom trenutku i zasluženo se otišlo u tie-break kada se hrvatskom tenisaču dogodio raspad sistema, iako je imao sve u svojim rukama. Vodio je 6:1, imao pet vezanih set lopti, ali Amerikanac radi seriju od sedam osvojenih poena zaredom, ponajviše zahvaljujući neforsiranim greškama Čilića, i uzima drugi set.

Od tog trenutka, Marin nikako nije uspio vratiti ritam koji je držao do tog trenutka drugog seta. Querrey je dva puta oduzeo servis Čiliću u trećem setu koji je osvojio sa 6:3. U četvrtom setu oba igrača bila su vrlo sigurna na svom servisu do 5:4 vodstva Amerikanca, koji tada radi ključni break i zasluženo pobjeđuje Čilića. Nervoza je očito imala veliku ulogu u ovom dvoboju, Čilić je ponovno pokazao za njega nekarakteristično ponašanje na terenu kada je u trećem setu razbio reket, ali ni to mu nije pomoglo.

Tako su Amerikanci poravnali na 2:2, a o drugom finalistu će odlučivati dvoboj Borne Ćorića i Francesa Tiafoea. Ćorić nikada nije igrao protiv 20-godišnjeg Amerikanca kojem je ovo debi u Davis Cupu.