Čović u Čapljini: Podržavamo Vidića i sve projekte za Čapljinu

Član Predsjetništva BIH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BIH (HDZ BIH) Dragan Čović posjetio je u srijedu Čapljinu. Čović je u Čapljini održao radni sastanak sa Općinskim odborom HDZ BIH koji je predvodio načelnik općine Čapljina i predsjednik Općinskog odbora HDZ BIH Smiljan Vidić.

Tema sastanka bili su parlamentarni izbori, kao i dogovor oko provođenja operativnog dijela kampanje u Čapljini i HNŽ-u.

”Teme su danas bile lokalnog karaktera, ali i teme za predstojeće lokalne izbore. Poenta sastanka bila je realizacija obećanih projekata, odnosno ono što nas očekuje u budućnosti, a sve u svjetlosti predstojećih izbora i uloge HDZ-a BiH na tim izborima”, rekao je načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić.

Dodao je kako je području općine Čapljina u proteklih godinu dana izrealizirano nekoliko višemilijunskih projekata poput vrtića, vodovoda, asfaltiranja…

”Suština djelovanja HDZ-a BIH jeste da razgovaramo o onome što je urađeno i što će biti urađeno u općinama gdje smo na vlasti. Većinu projekata koje smo preuzeli kao obaveze u Čapljini izvršili smo, ostao je jedan koji ćemo zajedno staviti u prioritete s obzirom da dolazi jedan dio novca sa
federalne razine kada su u pitanja odlagališta, što ćemo raditi u Čapljini”, rekao je Dragan Čović.

Dodao je kako središnjica HDZ BiH u potpunosti stoji iza Smiljana Vidića i HDZ BIH u Čapljini, odnosno svih projekata koji se provode u Čapljini.

”Sljedeće četiri godine će se odlučivati o ključnim pitanjima u Bosni i Hercegovini i prevažno je da imamo legitimne predstavnike vlasti i da odlučujemo do kraja u svojoj sudbini jer treba definirati izborni zakon, a mi ne možemo prihvatiti nikakvo rješenje koje ne osigurava da Hrvati biraju svoje predstavnike”, zaključio je Čović.

Dodao je kako će se HDZ BiH pobrinuti kroz vlast da mladi ljudi konačno počnu vjerovati da ovdje ima smisla živjeti, ne da je to samo radno mjesto, nego jedan potpuni životni ambijent. Čović će se tijekom dana u Čapljini susresti i sa čapljinskim gospodarstvenicima.