Dalić uoči Engleske: Nisam odustao od Roga na desnom beku

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se okuplja za nadolazeće utakmice protiv Engleske i Jordana. Naravno, Engleska je puno važnija jer se radi o susretu 2. kola Lige nacija, nakon što su Dalićevi izabranici doživjeli najteži poraz u povijesti reprezentacije u prvom kolu. Tada su teško stradali od Španjolske 6:0. Utakmica protiv Jordana je prijateljska i tamo će vjerojatno neki igrači iz drugog plana dobiti priliku, prenosi Index.

Hrvatskog izbornika muče ozljede u ekipi prije dvoboja Lige nacija.

“Brozović je ozlijeđen, Barišić ima rupturu mišića, Santini posjekotinu, vidjet ćemo kako će reagirati koljeno Šime Vrsaljka, a Lovre Kalinić mora na dodatni pregled pa ćemo vidjeti što je s njim. Ako on ne bude mogao, zvat ću sigurno Slugu iz Rijeke”, rekao je Zlatko Dalić, koji je nadodao da i dalje nije odustao od ideje gdje bi Marko Rog igrao na poziciji desnog beka.

“On to može odigrati”, rekao je.

Nedavno se pojavila priča kako bi se Mario Mandžukić mogao vratiti u reprezentaciju. Dalić kaže kako je Mandžo odlučio otići i da u reprezentaciji poštuju njegovu odluku:

“On je tako odlučio, igra fantastično u Juventusu. Tko ne bi poželio takvog igrača? Ali mi poštujemo njegovu odluku.”

Osvrnuo se na Engleze:

“Engleski izbornik pozvao je četiri mlada igrača jer neki su odustali, no žele revanš za polufinale i da poprave sliku zbog poraza od Španjolske doma. Oni su momčad budućnost, brzi su, agresivni, mladi, imat ćemo dosta problema. No, igra se bez publike, to mi je prva takva u karijeri. Igrati bez publike nije nikome prednost, svime je samo zamor. Po meni, treba se naći kompromis, iako nije na meni da to komentiram, nogomet se ipak igra za gledatelje. Svi izbornici će pokušati naći nova rješenja kroz Ligu nacija. Svima su cilj kvalifikacije za Euro, dotad valja vidjeti na koga možeš računati. Tako čine svi koji sustavno rade.”