Dalić: Volio bih da se Mandžo predomisli, ali…

Hrvatska nogometna reprezentacija iza sebe ostavlja godinu za pamćenje, a posebno zadovoljan ostao je Zlatko Dalić, prenosi Sport klub.

Dalić je gostovao na državnoj televiziji osvrnuvši se na proteklu godinu.

“Ovo je bila najveća godina hrvatskog sporta, posebno za nogomet. Drugi smo na svijetu, uvijek postoji mala žal što nismo prvaci svijeta, no ljestvica je postavljena visoko i teško će biti zadržati takvu konstantnost. Šteta za Ligu Nacija jer smo do zadnjih petnaestak minuta bili na Final Fouru, ali na kraju je najbitnije da smo zadržali status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.”

Izbornik je progovorio i o Mariju Mandžukiću koji se nakon prvenstva u Rusiji oprostio od nacionalnog dresa, a ove sezone igra sjajno u Juventusu.

“Moram poštovati njegovu odluku, iako bi ga volio imati u sastavu. No, sada ne vrijedi raspravljati o tome, nikad se ne zna što budućnost donosi. Pred nama je važan period, idući Euro će biti jači nego ikad, implementirati ćemo neke nove mlađe igrače, polagano raditi na smjeni generacija, ali i oni stariji, veterani su i dalje ovdje. Bitno je da mladi igrači imaju minutažu u klubovima.”

Dalić je spomenuo Livaju i Santinija.

“Obojica su i dalje u sustavu, bez obzira što ih nisam zvao za posljednje akcije. Livaju nisam otpisao, taj crveni karton koji je dobio nije proizvod lošeg ponašanja već je igrao rukom.”