Dan odluke: Pratite specijalnu emisiju „Presuda“ i izricanje konačne kazne hrvatskoj šestorici na Našoj TV

Otvoreni program Naše TV povodom izricanja drugostupanjske kazne u predmetu “Prlić i drugi”, koji je počeo sinoć, 28.11. nastavite pratiti danas od 9 sati kroz Specijalnu emisiju „Pravda“. Od 10 sati uključujemo se izravno u Haag i prenosimo čitanje presude optuženim Hrvatima, koji su ukupno osuđeni na 111 godina zatvora nepravomoćnom odlukom.

Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju prestaje postojati presudom šestorici Hrvata iz BiH nakon 24 godine osnutka i rada.

Suđenje je počelo u travnju 2006., dvije godine nakon što se šestorka dragovoljno predala Haškom sudu.

Više od 10.000 dokaza i ukupno 206 svjedoka izvedeno je pred tročlano raspravno vijeće koje je 29. svibnja 2013. donijelo presudu na 2629 stranica.

U studiju, uredniku i voditelju Tvrtku Miloviću, pridružit će se Milan Šutalo, glavni urednik portala “Hrvatski medijski servis” i dugogodišnji novinar, koji će komentirati presudu i analizirati što ona znači za Hrvate u BiH, Hrvatsku, samu BiH i narode koji u njoj žive.

Poslije izricanja presude Međunarodnog sud u Haagu i nakon detaljnog komentiranja, specijalnu emisiju „Pravda“ gledajte i od 20 sati, gdje će Naša TV donijeti mišljenja struke i politike iz zemlje, ali i Hrvatske.

Program Naše TV pratite i zemaljskim signalom na televizijama Oscar C i TV KISS.