Davis Cup: Težak žrijeb za tenisače BiH, protiv Australije u kvalifikacijama

U sjedištu Međunarodne teniske federacije -ITF u Londonu jučer je obavljen žrijeb za novu sezonu Davis Cup by BNP Paribas, u kojoj će se igrati po novom modelu natjecanja usvojenom ranije ove godine, prenosi bljesak info.

Bosanskohercegovački tenisači za protivnika su dobili reprezentaciju Australije kojoj je žrijebom pripalo i domaćinstvo.

”Mi smo zaista zatečeni ishodom žrijeba koji nas, evo po drugi put zaredom, šalje na drugi kraj svijeta. Priželjkivali smo neku europsku reprezentaciju i zbog igre i zbog logistike, ali zapala nas je nezgodna i daleka Australija koja je svake godine jedan od favorita za osvajanje Davis Cup-a. Naš tim će, kao i uvijek, dati sve od sebe kako bismo izborili prolaz u narednu fazu natjecanja, a nadamo se podršci navijača, sponzora i relevantnih institucija”, kazao je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Ukupno 24 ekipe, od čega 12 nositelja, igrat će međusobno mečeve kvalifikacija 1. i 2.veljače 2019. godine, a pobjednici idu u finale Svjetske grupe Davis Cup-a.

Nositelji u kvalifikacijama su timovi: Belgije, Srbije, Australije, Italije, Njemačke, Švicarske, Kazahstana, Češke, Švedske, Austrije, Kanade i Japana, a preostalih 12 timova su Mađarska, Holandija, Rusija, BiH, Indija, Uzbekistan, Kina, Kolumbija, Čile, Brazil, te još dvije selekcije iz Euro-Afričke zone koje će naknadno biti određene.

Iako će se susreti igrati po dvodnevnom, umjesto dosadašnjeg trodnevnog modela, i po novim pravilima su u najvišem rangu Davis Cup-a predviđena po četiri singl meča i jedan dubl.

Ovogodišnji polufinalisti Svjetske grupe Davis Cup-a Hrvatska, SAD, Francuska i Španjolska, direktni su sudionici završnog turnira, dok su Velika Britanija i Argentina danas dobile “wild card” za što je uvjet bio ekipni ranking u Top 50, te bar jedan igrač u ATP Top 10, priopćeno je iz Teniskog saveza BiH.