Dječjem domu u Mostaru donirana sportska oprema

Članovima “Dječijeg doma” u Mostaru danas je uručena donacija u vidu sportske opreme. Ovom prilikom, olimpijac u veslanju Republike Srbije Radoje Đerić u okviru akcije “Dug put kući”, uručio im je prigodne poklone.

Uručenje poklona članovi “Dječijeg doma” u Mostaru, s nestrpljenjem su iščekivali, stoga im je ovom prilikom Đerić, stavio osmijeh na lica.

Akciju “Dug put kući” pokrenule su olimpijke s Novog Zelanda, kako bi prikupljale sredstva za podršku i razvoj ženskog sporta. Pa je tako jedna od stanica, zahvaljujući Radoju Đeriću, postao i Mostar. U suradnji sa Sportskim savezom grada Mostara, pomoć je stigla “Dječijem domu”.

Radoje Đerić, osim za karijeru veslača odlučio se i za humanitarni rad. Kao brojna djeca s naših prostora, nije imao mogućnost sportskog napredovanja u rodnom Trebinju pa je bio primoran preseliti u Srbiju. Stoga danas, kao uspješan sportaš, nastoji pomoći djeci u bavljenju sportom.

Inače, kao predstavnik Srbije nastupao je na Olimpijskim igrama, a na Svjetskim i Europskim natjecanjima dobitnik je brojnih medalja. Zahvaljujući njemu, članovima “Dječijeg doma” u Mostaru, ovaj dan ostat će zauvijek u pamćenju.