Djelatnici SKB-a Mostar usavršili znanje o dijetoterapiji

Hrana je naša svakodnevna životna potreba, stoga dobro propisana dijeta odnosno dijetoterapija predstavlja nabolju investiciju za zdravu budućnost. Toga je svjesna i Sveučilišna klinička bolnica Mostar koja želi povećati kvalitetu ishrane svojih pacijenata.

Najbolji oporavak za pacijenta je onaj koji uključuje i dobru prehranu. Svjesni kako se nažalost bolnička prehrana svodi na meso, krumpir i tjesteninu, mladi kuhari i slastičari kroz program usavršavanja svoje znanje i vještine su usmjerili prema pravilnim nutricionističkim oblicima prehrane pacijenta.

Područja dijetoterapije i režimske prehrane su primjenjiva i za pacijente i za vrhunske sportaše. Nutricionisti posebnu pažnju daju ishrani sportaša, a to uključuje dobre masti i puno proteina.

Da prehrana pacijenata može biti bolja, prepoznali su to i iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Deset djelatnika, nutricionist i sedam kuhara usavršilo je svoje znanje o dijetoterapiji i režimskoj prehrani.

Olakšicu u implementiranju zdravijeg načina prehrane u bolničke kuhinje predstavlja i činjenica da su svi sastojci dostupni u običnim trgovinama i za njih nema dodatnog troška.