Dnevnik Plus: Komemoracija na Groblju mira

Povodom komemoracije na Groblju mira za žrtve Drugog svjetskog rata i poraća i Domovinskog rata, koja će se održati u subotu, 20. kolovoza, na Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, u Dnevniku Plus Naše TV o tome su govorili dopredsjednik Komisije Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH za hrvatski martirologij za Mostarsko-duvanjsku i Trebinjsko-mrkansku biskupiju fra Miljenko Stojić te Ilija Vrljić, predsjednik organizacijskog odbora za izgradnju groblja.

“Biskup Ratko Perić predvodit će misno slavlje u koncelebraciji s mnoštvom svećenika te će posvetiti novoizgrađenu crkvicu na Bilima”, najavio je fra Miljenko. “Iduće godine stavit ćemo i zvona te dodati još neke stvari. Vjerujem da će mnogi biti zahvalni Bogu da su došli na Bile.”

“Svaka žrtva zaslužuje da je se spomene i da mi imamo mjesto gdje možemo zapaliti svijeću. U posljednjih dvadesetak godina imali smo neke druge prioritete poput Domovinskog rata, ali je došlo vrijeme da se i o ovome može govoriti. Znamo da se do 1990. godine o zločinima komunizma nije smjelo ni pričati. Ljudski je i povijesno važno da ovu priču privedemo kraju”, dodao je Vrljić.

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu.