Gdje dočekati Novu godinu?

Predbožićno razdoblje je vrijeme kad novac nestaje brže nego tijekom ostatka godine. Za neke važnije je pitanje koliko novaca imaju za proslavu Nove godine i gdje je dočekati.

Ako ste planinski tip osobe, možete se uputiti prema Kupresu, Blidinju ili u neko inozemno skijalište. Vaše mogućnosti su ili iznajmiti smještaj u hotelu ili, što je trenutačno najpopularnije, cijelu kuću za društvo.

Odlučite li se za prvu opciju, uzmite u obzir kako je većinom po hotelskim proslavama prosječna večera po osobi 100 konvertibilnih maraka. Uz dodatan smještaj cijena se povećava po osobi bar za 50 do 100 KM.

Ako je osoba za proslavu s društvom u iznajmljenoj kući, tri dana i dva noćenja stajat će vas 700 KM, naravno bez hrane i pića. Ako imate društvo od deset osoba i više, ovo je opcija koja će vam se sigurno isplatiti.

Za 100 KM u ponudi imate bogat švedski stol, bend koji će vas zabavljati do ranih jutarnjih sati, prigodna iznenađenja te bogatu tombolu na kojoj se mogu osvojiti zimovanje ili ljetovanje.

No, ako ste više tip osobe koji voli s društvom ići u lokalne klubove i ako vam ne smeta gužva, onda je vrijeme da već sada rezervirate stol. Za sam ulaz u neke od klubova prosječno po osobi izdvojit ćete od 10 do 50 KM, ovisno o samoj ponudi. Ako rezervirate ložu, morat ćete naručiti bocu nekog alkoholnog pića. Neki klubovi ih nude po promotivnim cijenama (50 do 80 KM). Nekima su u ponudi slane i slatke zakuske uz već poznato piće dobrodošlice, zabavu uz neki bend te u stankama DJ.

Nakon dugo vremena doček na otvorenom bit će organiziran u Zimskom gradu u Mostaru, gdje će posjetitelje zabavljati lokalna glazbena imena. Ulaz je besplatan za sve, no ako želite već sada rezervirati mjesto, to će vas stajati 100 KM po stolu, a u adventskom restoranu 50 KM po osobi..

U Livnu se svake godine slavi na otvorenom, a ni ova godina nije iznimka. Ime izvođača nije poznato jer organizatori taj podatak čuvaju do same večeri proslave. Proslava na otvorenom je i u središtu Kupresa, gdje se u sklopu božićnog sajma organizira tradicionalnija proslava uz bećarce, narodne božićne napjeve, ali i zvuke rock’n’rolla.

Pripreme za doček Nove godine traju i u Sarajevu, gdje se sprema najskuplji glazbeni spektakl godine. Ako volite putovati, onda još nije kasno da se pripremite za put prema Makarskoj. U središtu grada nastupit će grupa Colonia, a na Stradunu u Dubrovniku Jole i Doris Dragović. U Splitu za zabavu je zadužen Petar Grašo, dok vas u Zagrebu čekaju proslave gotovo u svim dijelovima grada, a na Trgu bana Josipa Jelačića nastupit će Vanna, Jacques Houdek, Psihomodo pop i Najbolji hrvatski tamburaši.

Za što se god odlučili, najbitnije je da ste u dobrom društvu. Nova godina je vrijeme novih odluka, a dan poslije dan kad će neki tek postati svjesni koliko su zapravo potrošili samo za ove blagdane.